încălzire prin pardoseală

O podea caldă
pentru fiecare
situație.

Eficienţă
și confort
la fiecare nivel.


Cu căldura radiantă (încălzire în pardoseală), căldura este emisă direct astfel încât camera să fie încalzită mai uniform și mai repede.Încălzirea tradițională prin convecție încălzește doar aerul. Aerul cald are proprietatea că se ridică astfel încât temperatura din tavan este semnificativ mai mare decât cea din apropierea podelei. Consecință: picioarele reci și capul cald.

Temperatură  mai scăzută

Încălzirea în pardoseală oferă un confort enorm la o temperatură mai scăzută. Prin setarea temperaturii de scădere a sistemului, nu mai mică de 5OC, căldura rămâne în masa podelei. Este nevoie de mai puțină energie pentru a aduce sistemul înapoi la temperatură, decât pentru a lăsa podeaua să se răcească mai mult de fiecare dată. Nu doar temperatura este mai scăzută, ci și factura de energie ! 

Izolarea este cheia

Un sistem care funcționează bine depinde în mare măsură de valoarea izolației casei tale. Aplicând mai întâi o izolație bună, limitați pierderile de căldură în jos. Ca rezultat, podeaua va reține căldura mai mult timp. La urma urmei, încălzirea prin pardoseală funcționează mai eficient cu o pardoseală bine izolată. 

„Izolație bună
este cheia pentru
un sistem care funcționează eficient.”

Tranzitul energiei

Ne îndepărtăm rapid de gaze și trecem la surse de energie regenerabilă. Inovația în acest sens merge rapid, dar abia am început. Fie că este vorba despre renovarea unei case vechi sau complet nou construită, sistemele noastre sunt deja pregătite pentru viitor, pentru a oferi confort maxim pentru situația dumneavoastră, acum și în viitor.

O casă durabilă

În multe situatii este posibil să se instaleze încalzirea în pardoseală ca unica sursă de caldură (încălzire principală). Dacă valoarea izolației casei nu este suficientă, de exemplu într-o casă mai veche, o izolație suplimentară și, eventual, instalarea de încălzire pe perete, pot obține totuși o putere termică ridicată.

Încălzire în pardoseală pentru orice situație.

Alegerea încălzirii prin pardoseală potrivite pentru situația dumneavoastră este simplă. O cerere de încălzire poate fi împărțită cu ușurință în 3 categorii: Construcție nouă, Renovare sau Construcție uscată.

Sistemele pentru construcții noi pot fi instalate direct în șapa de ciment. Acest lucru permite încălzirea unei mase mai mari și o emisie optimă de căldură. În cazul renovărilor, este important ca sistemele să poată fi aplicate fără intervenții ample (cum ar fi frezarea). Înălțimea minimă de instalare a acestor sisteme asigură faptul că acestea pot fi instalate pe o podea existentă și chiar în perete. Pardoselile din lemn și laminate necesită, din nou, sisteme care mențin temperatura sub 28oC din cauza prelucrării (naturale) a acestor tipuri de pardoseli.

Descărcați aici ajutorul de decizie pentru determinarea sistemului potrivit pentru situația dumneavoastră:

Renovare

MAGNUM Mat

MAGNUM Mat este un covor unic de încălzire prin pardoseală. Sistemul este conceput pentru a instala încălzirea prin pardoseală peste o pardoseală existentă din gresie sau peste o șapă deja pusă.

MAGNUM SlimFit

Cu o înălțime de construcție începând de la 12 mm, MAGNUM SlimFit este unul dintre cele mai subțiri sisteme de acest tip și poate fi instalat cu ușurință în stratul de nivelare sau în stuc. Acest sistem este ideal pentru proiectele de renovare.

Construcție nouă

MAGNUM Cable

Special conceput pentru instalarea în șape de ciment. Distanța dintre cabluri determină puterea pe m2. Alegeți o putere mai mare (reacție mai rapidă, temperaturi mai ridicate) sau o putere mai mică (temperaturi constante sau scăzute).


MAGNUM Tube

Această țeavă de încălzire prin pardoseală în 5 straturi este produsă în propria noastră fabrică. Acest tub etanș la difuzie poate fi prelucrat în diverse moduri și are o durată de viață de cel puțin 50 de ani. Țeava de încălzire prin pardoseală MAGNUM Tube este fabricată dintr-un PE-RT de tip I.

Tacker System

În cazul acestui tip de instalație de încălzire prin pardoseală, țevile sunt fixate pe panouri de izolație de 20 sau 30 mm grosime cu ajutorul Tackernites. Acest sistem este ideal dacă doriți să instalați încălzire prin pardoseală și izolație pe o suprafață mare.

 Castellated Plates 

Special conceput pentru a simplifica pregătirea podelei pentru montarea conductelor de încălzire, reducând astfel timpul de instalare. Plăcile cu bule permit, de asemenea, fixarea rapidă și ușoară a țevilor de încălzire prin pardoseală.


Construcție uscată

MAGNUM Foil

Acest sistem de încălzire prin pardoseală foarte subțire (doar 0,3 mm!) este controlat de un termostat cu ceas digital cu senzor de podea.


MAGNUM HeatBoard E

Un sistem electric de 12 mm care poate fi utilizat direct sub lemn, parchet sau laminat. Plăcile sistemului pot fi așezate împreună ca niște piese de puzzle, după care cablul HeatBoard este prins în conductele de cabluri.

MAGNUM HeatBoard W

Un sistem pe bază de apă de 18 mm care poate fi utilizat direct sub lemn, parchet sau laminat. Plăcile sistemului pot fi asamblate ca niște piese de puzzle, după care conducta este prinsă în conductele de cabluri.

MAGNUM DryFloor

MAGNUM DryFloor se aplică direct sub pardoselile flotante din lemn, parchet sau laminat. Profilele Omega din aluminiu răspândesc căldura pe suprafața podelei și sunt introduse în plăcile de izolație pentru construcții uscate.